2010. június 7., hétfő

"Mini" és "Maxi"

Mini phalae, sajnos nem igazán látszik most sem a virága, mert egy) pici :D, kettő) még nyílófélben van és három) egyébként is fotózhatatlan színe van. Legalábbis számomra. :S :)

Az egész növény. Jobb alsó sarokban az új virágszár, első nyíló virággal (bocs, reggeli napsütés), a másik oldali levelek között pedig a régi virágszár, ami most éppen újra bimbós.

Egy közeli a tőről. Balra a régi szár, jobbra éppen nem látszik, de ott az új (éppen a növény másik oldalára esik). Egy magasságban a régi szárral, a kép közepén az a kis "pöcök" - na ő egy harmadik virágszár lesz. :)

Az új szár első nyíló virága. Totál sárga. :))

A régi szár és új bimbói.


Már korábban említettem, hogy van egy dendrobiumom, ami még virágot igaz nem hozott nálam, szárat és keikit annál többet. A keikik nagyon gyorsan nőnek a szárakon, ezek itt már leválasztható méretűek.

...magányosan...

Közben jónéhány kisebb-nagyobb "bütyök" :D van a szárakon, amikről még nem lehet eldönteni, hogy most újabb keikik, vagy virágok születnek majd belőlük. A fenti kép alján, "szemben" a keikivel éppen látszik egy beindult rügy - remélem, virág lesz. :P :)

...párosan...

Nincsenek megjegyzések: