2010. december 16., csütörtök

Miltonidium Bartley Schwarz

...vagyis Miltonidium Bartley Schwarz 'Highland', AM/AOS... 
Csak így röviden... :)
Névnapomra kaptam, szintén a nővéreméktől - "mert megérdemlem". Bizony én ilyen jóóó testvérke vagyok. ;)) Csodaszép, erős növény, 5-6,5 cm-es, bíbor szirmú, fehér alapszínű, bíbor-rózsaszín ajkú virágokkal. Remélem, szeretni fog nálam. :)




Miltonidium Bartley Schwarz: Miltonia Red Pali x Oncidium Honolulu

4 megjegyzés:

Jade írta...

Ez valami gyonyoru! Utolag is boldog nevnapot!

egycsipet írta...

Jade, köszönöm szépen! :)))

Cili írta...

Szia!

Remélem elérlek innen:)... szereztem egy elvirágzott Miltonia tövet, de nem tudom mit kell vele csinálni:)átültettem, alatta kövek között víz, nem ér bele, és kapott csepegtetős tápot is. Mivel, és mikor lehet virágzásra bírni?
Köszi ha válaszolsz, ja és még egy kérdés a tiéddel mivan?:) A képen csodaszép!

Üdv:
Cili

egycsipet írta...

Szia Cili, elértél. ;)

Megmondom őszintén, én hadilábon állok a Miltonia hibridekkel, nem szeretnek nálam, rendszeresen elhaláloznak. :( Nem tudom, mennyire megbízható helyen sikerült vásárolnod, de az átültetés biztosan jó volt neki, de legalábbis ártani nem ártott. Én egyik virágomat sem gondozom másképp, mint a többit, azaz ilyenkor kb. kéthetente kap tápoldatot mindegyik, és időnként párásítással (virágpermetező) próbáljuk túlélni a száraz meleget.

Ez a példány (még) megvan, ezután a szár után hozott még egy másikat is, valamint azóta elindított 2 bulbát, melyek közül az egyik életerősebb, a másik kevésbé. Ősz, de inkább kora tél előtt nem várok nagy csodát tőle, de ha sikerül kinevelnie a virágszárat, az nálam már önmagában csodának fog számítani. :)