2009. szeptember 20., vasárnap

Beallara 'Eurostar'

Ezt az orchideámat anno zsákbamacskaként vásároltam, ráadásul az eladó sem tudott sokat mondani róla azon túl, hogy miltonia. Aztán amikor tavaly decemberben először hozott virágot nálam - éppen akkor, amikor a kisebbik lánykám született :) - persze kiderült, hogy nem is miltonia, bár "némi" köze azért van hozzá. (Többek között ez is szép az orchideákban, a sok-sok keresztezés után ember legyen a talpán, aki kitalálja, ki kivel van... :)) )


Beallara: Brassia x Cochlioda x Miltonia x Odontoglossum


30 nap alatt kibontotta szirmait az első virág

Most virágzik másodszorra nálam, jól mutatnak együtt nemrégiben vásárolt testvérkéjével. :) A fotózás kedvéért ma kivittem a délutáni napsütésbe, talán így jobban látszik a képeken is, hogy milyen csodás, bársonyos, a fényben finoman megcsillanó szirmai vannak.


5 megjegyzés:

Szilvi írta...

Nagyon különleges ez az orchideád...:)
Én nem nagyon mertem még ilyen különlegességeket venni. Egyenlőre csak phalaenopsisaim vannak és egy csónak, egy cambria. :)

orchodea-szilvi

egycsipet írta...

Szilvi, a csónakodat sikerült már virágoztatnod? A Beallarát (egyébként a Bllra is a Cambriák közé tartozik) sokkal könnyebb újravirágoztatni, nincsenek olyan igényei, mint a csónakoknak, úgyhogy nyugodtan vágj bele. ;)

Andi/cuki írta...

Szép nagyon!

margit2 írta...

Csodálatos!!! :-)

egycsipet írta...

Andi, Margitka: örülök, hogy nektek is tetszik. ;)