2009. augusztus 31., hétfő

Szerzemények

A hétvégén "céges" rendezvényen voltunk és miután anyaságom kezdete óta ritkán utazom fel drága fővárosunkba, muszáj volt megfejelnem a nap történéseit egy kis pénzköltéssel. Örömmel mutatom be nektek családunk :)) legújabb tagjai közül ezt a két kis szépséget:








9 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Gyönyörűek!!!

Yasmine írta...

A mindenit, de gyönyörűek!! Ilyen lilát már láttam, de az a fehér !! Meseszép!! Megértem a rajongásodat .. :-))

egycsipet írta...

Köszi lányok! :)

Yasmine, ráadásul a fehér egy ravasz virág: nem is igazán fehér, csak amikor éppen kinyílik. A korábban kinyílt virágok rózsaszínes-lilás színűek. ;)

Andi/cuki írta...

Nem mndm,hogy nem irigyellek,de azért várlak egy limonádéra,gyere hozzám!:-))

egycsipet írta...

Andi, köszönöm, megyek. :)

Szilvi írta...

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy az első képen látható orchideának mi a neve? Mert anyósomnak is ilyet vettünk és nem volt névtáblája. Ugyan úgy kell gondoznia, mint a lepkét vagy mást igényel? A tiédnek is olyan sásszerű levelei vannak?


Szilvi :)

egycsipet írta...

Szilvi, az is egy Beallara (kereskedelmi nevén Cambria), mint a legutóbb felrakott 'Eurostar'. Ha minden igaz, akkor pontos neve: Bllra Peggy Ruth Carpenter 'Morning Joy'. Csak így egyszerűen. :D
Nálam a phalae-k mellett vannak, kb. ugyanakkor kapnak vizet is, egyforma a fény is. Tápozni is egyszerre szoktam őket - ezt én egyébként nem viszem túlzásba.
A Morning Joy-ról kifejezetten nem tudok még nyilatkozni, mert most vettem én is, de az Eurostarom most 9 hónap után hozott újabb virágszárat. A virágok tapasztalatom szerint rövidebb életűek, mint a phalae virágjai.
Az életciklusa úgy alakul, hogy a virágok hervadásával, a szár elszáradásával egyidőben kezd új bulbát nevelni, ami szépen fejlődik, majd virágszárat nevel, virágzik, a szár elszáradása után pedig tápanyagraktárként funkcionál tovább. Szerintem leáltalánosíthatom, hogy két virágzás között kb. 9-12 hónap telik el.

Szilvi írta...

Dendrobiumra tippeltem volna. Ha tudok csinálok róla képet. :)

Szilvi :)

egycsipet írta...

A 3-4. képeken (a lila) dendrobium van, azon belül is elvileg dendro phalae. :)