2012. április 22., vasárnap

...virágom, virágom

Időnként kattintgatok a kertben, de legtöbbször csak akkor jutok el a fotókig, amikor már régen nem aktuálisak. Úgyhogy most erőt vettem magamon és "még melegen" hozom őket. 
Mai fotók a kertből.






leánykökörcsinek, évről-évre egyre több nyílik ezekből a szépségekből




az ibolya, amelyik Festéktüsszentő Hapci Benő háza mellett lakik :))) (háttérben "mezei" kékek)






nem fekete fekete tulipán




nálunk is nyílni kezdett az orgona - a lila még elég ráérős, de így abból talán lesz valami anyák napján (?)

4 megjegyzés:

Raindrop írta...

Mennyire gyönyörű a Festéktüsszentő ibolya!!!!!!!!!!! Úristen.

egycsipet írta...

:) Szép és szapora - vagy nevezhetném agresszívnak is, mert egyelőre úgy fest, ő az úr az ibolyák között: elnyomja a többieket. :)

Raindrop írta...

Honnan lehet beszerezni Csipet? Nagyon tetszik, és anyukám is megvadulna tőle. :) Csak kertbe lehet ültetni? Nekem nincs kertem.

egycsipet írta...

Nem tudom, hogy hol kapható, illetve kapható-e egyáltalán, én ugyanis még nem láttam sehol - mármint anyuékon és rajtunk kívül. :D Ha jól rémlik, anyu szerezte valahonnan ezer éve és aztán náluk elszaporodott, tőlük hoztam én is hozzánk.
Ha nem felejtem el (ez előfordul már ebben a korban :D), szívesen adok neked majd belőle nyár végén/ősszel. Ha leszáradnak a levelek, szedek ki tövet és akkor szerintem bírni fogja a postát. Plusz tudok magot fogni, az is utazóképes, csak nem tudom, milyen arányban kelnek ki.

A kertet szereti, különösen az árnyékos-nedves helyeket, ott "hatalmasra" nő. Gondolom cserépben/balkonládában is jól érezheti magát, bár ezt nem próbáltam. :)