2009. december 7., hétfő

Cymbidium - zöld és pici

Jó pap is holtig tanul, tudtam én, hogy van cymbidium kicsi és nagy is, na de hogy mini is, az eddig rejtve volt számomra. Egyáltalán, cymbidium ez a kis szépség? :O
Cymbi és phalae fajtákat beazonosítani kicsit Don Quijote-jellemű vállalkozás, bő fél órát adtam azért neki, de több híján reménytelen volt az ügy.







Hétvégén vendégek jártak nálunk :))), megvárakoztattam, jól ki is éheztettem őket, így tényleg de tényleg meg sem érdemeltem, hogy ilyen csodaszép virágot hozzanak nekem (álszerény vagyok, ide se figyeljetek ;D).



A képekért bocsi, tél van, fotózni sem tudok és a monitorom színhűségével kapcsolatban is vannak kételyeim. :D


két teljesen kinyílt virágszára van...

Szépséges kis mütyür, a teljesen kinyílt virág legtávolabbi pontjai max. 5 centiméterre vannak egymástól. :)


...ezen a száron most nyílnak a virágok :)



Kata, Lacka: örök hálám. :)

6 megjegyzés:

Melinda írta...

Csodaszép!

Ma lánykád mesélt a hétvégi"buliról":DDD

egycsipet írta...

Köszönöm!

Jajj nekem/nekünk... :D
...jajj nektek is! :DDD

Szilvi írta...

Szia!

Nagyon szép! Ezek a kisfejüek nekem jobban tetszenek. Én is kacérkodtam velük már, mert teli vannak most a multik, kertészetek. De tudom, hogy teleltetni kell Őket ezért nem mertem bevállalni a panelban tartásával. :( De majd ha nem leszek panel lakó....:)

Kata írta...

Nővérkém, ne is legyél szerény :DD simán megérdemelted!!! Isteni lett a kajci :DD és ezek szerint ismételten adtunk neked feladatot ;DD

Süti Bazár írta...

Milyen gyönyörű!! Olyan szépek ezek a halvány, mégis bársonyos színek!! Szívet melengető. Nem baj, ha a valóságban nem ilyen, nekem csodás így is, már kb. 5 perce bámulom... :)

egycsipet írta...

Szilvi, ha nem leszel panellakó, akkor eleve úgy költözz, hogy legyen legalább 1 "orchidea szobád". ;DDD

Húúúgi, köszi! :* Naná, hogy nem hagyhattam szó nélkül a virágotokat. ;)))

Yasmine, ilyen a színe kb. - legalábbis az én monitoromon nézegetve, ehhez tudtam csak állni a színnel. Csak a háttér ment el kékbe, azzal már nem foglalkoztam, mert még most is a színkorrekciókkal kínlódnék, holott éppen most fotóztam a következő virágocskát. ;)