2011. január 15., szombat

Paphiopedilum (história) X

Feladtam.
Komolyan mondom, ennyi papucsot, csíkot, foltot, bajszot és szőrt már régen néztem végig egy orchidea beazonosítása végett. A keresgélés végén már majdnem elhitettem magammal, hogy talán Winston Churchill hibrid lehet, de aztán megláttam ezt a képet (Paph. Mildred Hunter x gratrixianum) és itt feladtam. Szóval nem tudom, ez milyen paphiopedilum - de paphiopedilum, az tuti. Nagyvirágú (ez biztos), amerikai (ez valószínű) hibrid. Pont.
Szééép? Szerintem gyönyörű. Szülinapomra kaptam a nővéreméktől és hát húúú és haaa!

 
A paphiopedilumokat (e: paffiopedilum) virága miatt vénuszpapucsnak (Lady Slipper), papucsorchideának is nevezik. Olvasmányaim (és tapasztalataim) szerint könnyen tartható, meleg és mérsékelten melegkedvelő (...), vízigényesebb faj.


Méretkülönbség. Egymás mellett egy korábban már megmutatott rokonnal.

A virág igen méretes, egy ujjperc híján tenyérnyi :), a két legtávolabbi pontja cca. 15 cm-re van egymástól.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nővérkém, ez tényleg, hűűűű, meg haaaa :)) nagyon csodás
DE ismételten óvást kell benyújtanom :P azt állítottad el lehet erről az oldalról navigálni a nagylány csoportjához....háááát, eltűűűnt, hol a link?????

egycsipet írta...

Nem csak állítottam, hanem valóban el is lehetett, mert ahogy azt megállapítottad: eltűnt. :DDD Azt hiszem az utolsó oldalsáv-igazgatásnál iktathattam ki véletlenül. Szeretnéd? :D